hondentrainingen

CLICKEREN

Met deze cursus zal ik leren hoe u de clicker kan inzetten om bepaalde gedragingen van uw hond om te buigen naar gewenst gedrag. U leert in 5 lessen van één uur verschillende manieren van aanleren aan, te timen om zo snel mogelijk resultaat te zien en om uit eindelijk zelf thuis ermee te kunnen werken. Ontdek dat clickeren meer is dan alleen kunstjes aanleren.
Deze cursus wordt individueel of met 2 baas/hond combinaties gegeven.

BASIS CURSUS

Loopt uw hond niet rustig of luistert u hond niet? Dan is dit het moment voor een basiscursus om meer teamverband tussen u en uw hond te krijgen. Wij zullen in 5 lessen van één uur werken aan aandacht vragen van uw hond, "hier en blijf" oefenen en u krijgt advies op maat en handvatten mee om thuis verder aan de slag te kunnen.
Deze cursus wordt individueel of met 2 baas/hond combinaties gegeven.

Hersen & SNUFFELWERK

Uw hond leert voertjes zoeken in de meest creatieve puzzels, hierdoor leert uw hond oplossingsgericht te werken en u leert om uw hond te begeleiden om bijvoorbeeld zo thuis verder te kunnen puzzelen tijdens een regenachtige dag.
In deze 5 lessen van één uur werken we met kledingstukken, wc rollen etc. en maken we het elke keer een stapje moeilijker voor uw hond. Na één uur intensief uitwerken van de puzzel zal u merken dat uw hond moe en voldaan is.
Deze cursus wordt individueel of met 2 baas/hond combinaties gegeven.

Praktijkervaring DEBBIE

Speurhondengeleider explosieven op Schiphol-Rijk, bij Securitas en Het Twickelerveld.
KNPV (Koninklijk Nederlands Politiehond Vereniging) 2 certificaten met mijn hond behaald (PH1 en objectbewaking).

diploma's DEBBIE

Aspirant Speurhonden Instructeur, Speurhonden Instructeur School (SIS) Cor Oldenbrug.
Kynologisch Instructeur, Martin Gaus Academie.
Interne opleiding voor explosieven speurhondengeleider.
Basis KNPV Dresseur, landelijk erkend.
Luchtvaartcontroleur.

Workshops / cursussen

Seminar "Animal Training Past and Present: Evolving with Science and Practice" van S. Brando, S. Prins, B. Weetjens en B. Bailey.
Seminar "Scent Detection" van Simon Prins (Zweden).
Lezing "Samenwerking vanuit het standpunt van de hond" van Geert de Bolster.
Lezing "Agressie bij honden" van Monique Bladder.
Lezing "Snuif de geur" van C. Oldenburg jr.
Lezing "Angst bij honden" van Monique Bladder.
SpeurHondenAcademie, module 1 van Hotsche Luik.
Kippenclickertraining, Hondenschool Alert, Yvette v. Veldhuijsen.

  •  
  •  
Praktijkspeuren

Het Praktijkspeuren heeft als doel een vermist persoon zo snel mogelijk terug te vinden, door de hond de geur te laten waarnemen van het te volgen menselijk belucht spoor en het vinden van verloren voorwerpen.
De oorsprong van het Praktijkspeuren ligt bij de Royal Canadian Mounted Police.
De hond speurt in een passend tuig en de geleider loopt ruim achter de hond aan dmv een lange lijn. Leer samen te werken in een prachtig gebied en ontdek hoe uw hond zijn neus gebruikt om het vermiste persoon terug te vinden.
Alle rassen en leeftijden kunnen deelnemen, bovendien is het een goede uitlaatklep voor u en uw hond.
De speurlessen bestaan uit 5 delen, elk deel bestaat uit 5 lessen van één uur, u werkt via deze delen naar een examen toe. U leert de theorie achter het speuren, te vertrouwen op uw hond en de sporen worden met elk deel moeilijker gemaakt.
Deze lessen worden individueel gegeven.
U kunt door middel van een proefles ontdekken of het Praktijkspeuren bij u en uw hond aansluit. In 1,5 uur komen alle facetten van het Praktijkspeuren aan bod, zodat u een globaal beeld krijgt van het Praktijkspeuren.

Geurdetectie & zoeken

Bij geurdetectie zoekt de hond naar een verborgen aangeleerde geurbron, zoals de honden die op Schiphol worden gebruikt om uw bagage af te snuffelen. In deze lessen van een uur zullen wij werken op bv. keukenkruiden of vuurwerk, uw hond leert zelfstandig op zoek te gaan en u leert uw hond te ondersteunen en te lezen wanneer uw hond de geurbron heeft gevonden.
Ontdek geurdetectie en werk samen met goede opbouw om van uw hond een Schiphol hond te maken. De lessen bestaan uit 5 delen en elk deel bestaat uit 5 lessen van een uur, u werkt via deze delen naar een examen toe. U leert de theorie over hoe geuren werken, te vertrouwen op uw hond en het verstoppen van de geurbron wordt met elk deel moeilijker gemaakt. Deze lessen worden individueel gegeven. U kunt door middel van een proefles ontdekken of Geurdetetectie bij u en uw hond aansluit. In 1,5 uur komen alle facetten aan bod, zodat u een globaal beeld krijgt van deze populaire sport.

 

Logeren in combinatie met 1 van onze activiteiten, kijk dan eens op deze pagina.

Onze Tarieven

© Copyright 2019. All rights reserved.